Расте бројот на директните авионски линии од странство за Анкара

Украинската национална авиокомпанија вчера започна директни летови за Анкара кои што ќе се реализираат од Киев за Анкара 7 пати неделно

600033
Расте бројот на директните авионски линии од странство за Анкара

Расте бројот на директните авионски линии од странство за Анкара.

Украинската национална авиокомпанија вчера започна директни летови за Анкара.

115-те патници кои допатуваа во Анкара со првиот реализиран лет на украинската национална авиокомпанија беа дочекани од страна на функционерите на аеродромот Есенбога.

Амбасадорот на Украина во Анкара Андриј Сибиха нагласи дека авионските линии ќе ги развијат уште повеќе односите помеѓу двете земји.

Украинската национална авиокомпанија 7 пати неделно ќе реализира обострани летови меѓу Киев и Анкара.Слични вести