Леблебиите од Маниса во маркетите ширум Грција

Постои голем интерес во Грција за леблебиите од Маниса кои пакувани во амбалажа претежно се продаваат во маркетите

573828
Леблебиите од Маниса во маркетите ширум Грција

Кула кај Маниса е град познат по леблебијата во Турција.

Претседателот на кооперативот на производители и извозници на леблебии Ибрахим Карџи истакнува дека годишно во Кула се произведуваат 2 400 тони леблебии.

Во последните години побарувачката секојдневно расте така да ќе одиме на пораст на производството.

Поголемиот дел од леблебиите произведени во Кула се пласираат на пазарите на Блискиот исток и во Европа.

Во последно време постои голем интерес во Грција каде најмногу се продаваат леблебии пакувани во амбалажа и тоа претежно во маркетите.Слични вести