700 000 домашни и странски туристи за Курбан Бајрам

Русите по пауза од неколку месеци повторно на турската ривиера

572985
700 000 домашни и странски туристи за Курбан Бајрам

За 9 ’те дена колку што беа неработни за празникот Курбан бајрам во туристичките места на приморјето летуваа околу 700 000 домашни и странски туристи,што предизвика насмевка на лицата на туристичките компании ,хотели и сместувачките капацитети ширум земјава.

Најголем број гости за Бајрам допатуваа од Германија и Русија. Туристите од Русија со посебни чартер летови допатуваа на своите најомилени дестинации во Турција како што се Анталија, Аланја, Бодрум, Мерсин и другите.

Ова раздвиженост секако дека доста поволно ќе се одрази на туризмот во земјава.Слични вести