Американскиот економист Артур Лафер: „Земете го Обама дајте ни го Ердоган“

Светски познатиот американски економист Артур Лафер кој учествуваше на еден семинар во Анкара во своето излагање истакна дека турската економија е во многу добра состојба и рече: „Земете го Обама, дајте ни го Ердоган“

568619
Американскиот економист Артур Лафер: „Земете го Обама дајте ни го Ердоган“

Светски познатиот американски економист Артур Лафер кој е познат и како „татко на економијата со тренд на понудувачка“ на покана на Турско-Американскиот деловен форум на Советот за надворешно економски односи ДЕИК допатува во посета на Турција.

Артур Лафер учествуваше на еден семинар во Анкара на тема „Финансиската политика, главниот столб на макроекономската приказна на успехот на Турција.“

Пред семинарот Светски познатиот американски економист Артур Лафер за печатот изјави дека турската економија е во многу добра состојба 

Лафер рече: „ го изјави следното: „Ако сакате да видите лоша економија дојдете во САД. Ви го доставувам следниот предлог: „Земете го Обама, дајте ни го Ердоган.“

„Работите кои што ги реализирате во Турција и по прашањето на одданочувањето и по прашањето на приватизацијата заслужуваат аплаузи. Ако продолжите вака вашиот економски просперитет ќе оствари значаен раст.“ - рече Лафер.Слични вести