Бела страница во трговсите односи со Русија

Министерот за храна,земјоделие и сточарство Фарук Челик изјави дека ќе се отвори бела страница во трговските односи со Русија

560769
Бела страница во трговсите односи со Русија

Министерот за храна,земјоделие и сточарство Фарук Челик изјави дека ќе се отвори бела страница во трговските односи со Русија.

Нагласувајќи дека претстои нов и поволен период во трговските односи со Русија министерот Челик рече дека наскоро ќе започне интензивен извоз на турски прехрамбени производи на рускиот пазар.

Во моментот се одвива добра соработка во неколку полиња со Русија, но сметаме дека земјоделието треба да заземе примарно место во оваа соработка.Двете значајни земји во регионот Турција и Русија со обостраните посети на високо ниво ќе придонесат во унапредувањето на меѓусебната трговска соработка рече министерот Челик и додаде :убеден сум во тоа дека во претстојниот период кога на пазарите ќе се појават разните видови на јужно овошје ќе дојде до аголемен извоз на овие продукти на рускиот пазар.Слични вести