„Не станува збор за било каква закана; Ние ги презедовме потребните мерки како влада“

Потпретседателот на владата Мехмет Шимшек во врска со тврдењата за 14 август и сајбер напади кои што кружат во социјалните медиуми рече: „Не станува збор за било каква закана; Ние ги презедовме потребните мерки како влада“

551698
„Не станува збор за било каква закана; Ние ги презедовме потребните мерки како влада“

Потпретседателот на владата Мехмет Шимшек во програмата на еден приватен телевизиски канал направи проценка на тврдењата во врска со 14 август и сајбер нападите кои што кружат во социјалните медиуми.

Шимшек рече: „Не станува збор за било каква закана; Ние ги презедовме потребните мерки како влада.“

Критиките кон Турција кои заземаат место во странските медиуми потпретседателот на владата Мехмет Шимшек ги оцени како дел од обидот за воен удар и рече: „Дел од овој обид за воен удар е и обидот да бидеме принудени на осаменост да се повлечеме во себе, да бидеме приклештени во поблиската географија и да бидеме откинати од Западот. Нема да западнеме во оваа стапица.“Слични вести