Туркиш Ерлајнс започна редовни летови од Санкт Петербург за Анталја

По започнатите редовни летови помеѓу Санкт Петербург и Анталја на 7 август од страна на Руската авиокомпанија Rossiya од денеска (9 август) и Турската авиокомпанија ТХЈ (Туркиш Ерлајнс) започна редовни летови од Санкт Петербург за Анталја

548523
Туркиш Ерлајнс започна редовни летови од Санкт Петербург за Анталја

Турската авиокомпанија ТХЈ (Туркиш Ерлајнс) започна редовни летови од рускиот град Санкт Петербург за Анталја.

Во објавеното соопштение од аеродромот Пулково во Санкт Петербург се вели следното: „Турската авиокомпанија ТХЈ првиот лет го реализира на 9 август (денеска). Летовите ќе се реализираат четири пати во неделата; вторник, среда, четврток и петок. За летовите ќе се користат авиони Боинг 737-800.“

Претходно Руската авиокомпанија Rossiya исто така своите редовни летови помеѓу Санкт Петербург и Анталја ги започна на 7 август (недела).Слични вести