Индексот Бист 100 на истанбулската берза е во тренд на раст

Деновиве индексот Бист 100 е најбрзо растечки индекс меѓу останатите индекси во глобала

537764
Индексот Бист 100  на истанбулската берза е во тренд на раст

Индексот Бист 100  на истанбулската берза е во тренд на раст уште првиот ден од новата работна недела, во понеделник, и тоа за 3 насто .

Доларот е во опаѓање и достигна до 3.02 лири.

Деновиве индексот Бист 100 е најбрзо растечки индекс меѓу останатите индекси во глобала. Вчера индексот бист 100 денот го заокружи со 74.174 поени со дневен раст од 3,4 поени.

Во тоа голем удел имаше премиерот Бинали Јилдирим кој изјави дека владата ќе формира посебен фонд со вкупна вредност од неколку десетици милијарди долари заради поддршка на економскиот раст.

 Слични вести