Олеснување од ТХЈ за патниците при замена или откажување на купените авионски карти

патниците кои купиле авионски карти за патување за и од аеродромот Ататурк во периодот од 28 јуни до 5 јули патниците ќе можат да ги заменат или откажат купените авионски карти

520675
Олеснување од ТХЈ за патниците при замена или откажување на купените авионски карти

Турската авиокомпанија ТХЈ (Туркиш Ерлајнс) соопшти дека поради терористичкиот напад на аеродромот Ататурк во Анкара патниците ќе можат да ги заменат или откажат купените авионски карти.

Беше истакнато дека патниците кои купиле авионски карти за патување за и од аеродромот Ататурк во периодот од 28 јуни до 5 јули под услов да се обратат најдоцна до 31 јуни 2016 година ќе можат бесплатно да ги заменат или откажат купените авионски карти.

Патниците ќе можат да добијат информации во врска со своите летови од интернет страницата или центарот за повици на Турската авиокомпанија ТХЈ (Туркиш Ерлајнс).Слични вести