Продолжува незапирливиот раст на Турција

Во првиот квартал од годинава индустриското производство забележа раст од 5,6 насто

488196
Продолжува незапирливиот раст на Турција

Продолжува незапирливиот раст на Турција

Во првиот квартал од годинава индустриското производство забележа раст од 5,6 насто.

Посебно беше забележлив остварениот раст во секторите чии производи се наменети за извоз.

И покрај неповолните случувања во глобала и на регионално ниво,Турција продолжува да реди успеси во економијата.Слични вести