Големо интересирање за Турција на саемот MIPIM 2016 во Кан

Саемот се простира на вкупна површина од 700 квадратни метри а на истиот учествуваат голем број компании од 89 земји

451972
Големо интересирање за Турција на саемот MIPIM 2016 во Кан

Штандовите на турските градежни компании и општини на најголемиот светски саем за недвижнини MIPIM 2016 во Кан,Франција предизвикуваат големо интересирање од страна на странските инвеститори.

Саемот се простира на вкупна површина од 700 квадратни метри а на истиот учествуваат голем број компании од 89 земји.

Турција на овој саем учествува со екипа од 850 члена и со шоу претстави и слајдови подготвени од страна на истанбулската агенција на недвижнини го привлекува вниманието на посетителите на саемот.

Посетителите на турските штандови не го кријат своето интересирање за инвестирање во Турција и велат дека и покрај тоа што во последниот период во земјава се случија неколку негативни настани сепак тие и понатаму со истиот интензитет контактираат со своите турски партнери па дури и дека во меѓувреме се во потрага по нови деловни партнери во Турција.Слични вести