Турција четврта во Европа според потрошувачка на месо

Турција се наоѓа на четвртото место во Европа со потрошувачка од 1.149.000 тони месо во 2015 година

447475
Турција четврта во Европа според потрошувачка на месо

Турската агенција за статистика соопшти дека Турција после Франција, Британија и Германија е четврта земја во Европа според потрошувачката на месо во 2015 година.

Франција како земја членка на Европската унија со најголем број на добиток во унијата исто така е прва земја на списокот на европските земји со годишна потрошувачка од 1.572.000 тони говедско месо во 2015 година.

Турција на истиот список се наоѓа на четвртото место со потрошувачка од 1.149.000 тони месо во истата 2015 година.

После Турција следуваат Италија, Шпанија и Ирска.Слични вести