Голем интерес за вториот светски најголем саем за мебел

Меѓународниот Саем за мебел Истанбул ИСМОБ ги отвори своите врати за иљадниците посетители од целава земја и од странство

424718
Голем интерес за вториот светски најголем саем за мебел

На саемот кој ќе биде отворен до 31 јануари годинава се очекува рекордна посетеност од над 15 000 посетители.

Засега најголемо интересирање за саемот пројавија Иранците. Саемот кој се приредува по 12 'ти пат годинава привлече 524 производители од неколку земји и од Турција како домаќин и организатор.

Најскапоцен мебел кој што се изложува на саемот ИСМОБ е престолот наречен „ Kазачки престол во облик на орел“ кој бил изработен за 2 месеци и чинел 300.000 долари.Престолот бил целосно рачно изработен во облик на орелски криља и бил наменет за еден претседател чие име се чувало во тајност.
Слични вести