Раст во домашното производсвото на мобилни телефони

Во 2015 година беа произведени 1 милион 526 илјади 326 мобилни телефони Лани беше забележан пораст во домашното производството на мобилни телефони во споредба со претходната година за 70,23 насто.

423132
Раст во домашното производсвото на мобилни телефони

Во 2015 година беа произведени 1 милион 526 илјади 326 мобилни телефони.

Установата за информациски и комуникациски технологии соопшти дека според регистрираните статистички податоци за увоз и производство, во 2014 година беа увезени 16 милиони 743 илјади 7 мобилни телефони, додека лани оваа бројка со пораст од 2.8 насто се зголеми на 17 милиони 205 илјади 520.

Бројот на мобилните телефони кои беа донесени заедно со патниците од странство во 2014 година изнесуваше 610 илјади 44, а во 2015 година оваа бројка се зголеми на 723 илјади 532.Слични вести