Официјално формиран Советот за безкаматна финансиска координациј

Советот се очекува да даде придонес во продлабочувањето на финансискиот сектор и зајакнувањето на финансиската стабилност

409949
Официјално формиран Советот за безкаматна финансиска координациј

Декларацијата во врска со формирањето на Советот беше објавена во Службениот весник на РТ.

Советот ќе се состанува најмалку три пати во годината под претседателство на Потпретседателот на Владата одговорен за економијата Мехмет Шимшек.

Услужните дејности на секретаријатот ќе се раководат од страна на Државниот трезор.

Советот се очекува да даде придонес во продлабочувањето на финансискиот сектор и зајакнувањето на финансиската стабилност.

Безкаматниот финансиски сектор зазеде значајно место на дневниот ред во период кога Турција бше привремен претседавач со земјите членки на Г-20 и се најде во 10-от план за развој на програмата на 64-та Влада.


Тагови:

Слични вести