Морган Стенли прогнозира пораст на турската економија во 2016

Морган Стенли предвидува инфлација од 7,8 насто и невработеност од 11,1 насто

396786
Морган Стенли прогнозира пораст на турската економија во 2016

Американската инвестициона банка Морган Стенли најави пораст на турската економија за идната година од 3 насто.

Морган Стенли ги соопшти своите проценки за состојбата на турската економија за идната 2016 година.

Според банката состојбата на турската економија во следната 2016 година нема многу да се разликува од онаа во тековнава 2015 година.

Морган Стенли предвидува инфлација од 7,8 насто и невработеност од 11,1 насто.


Тагови:

Слични вести