Светски енергетски економски комитет на Атлантскиот совет

Денес во Истанбул започнува светскиот енергетски економски комитет на Атлантскиот совет

418511
Светски енергетски економски комитет на Атлантскиот совет

На самитот кој што ќе трае два дена ќе се дискутира за енергетската безбедност на Европа, иднината на Авганистан, климатските промени, значењето на Иран и Африка за енергијата, реорганизација на енергетските системи, улогата на Турција која се наоѓа во еден кризен регион, Јужните гасоводни коридори и други прашања посветени на глобалната енергија.


Тагови:

Слични вести