Состојбата на пазарот

Индексот на Истанбулската берза БИСТ 100 со раст од 268 поени се зголеми на 83 546 поени

322282
Состојбата на пазарот

Дневниот просечен раст на акциите на берзата во текот на изминатата недела достигна 0,32 насто.

Цената на еден УСА долар на слободниот пазар се движеше околу 2 турски лири 66 куруши, а едно евро 2 лири 98 куруши.

Сложената каматна стапка на пазарот на обврзници и меници се движеше околу 9,74 насто.

Цената на една унца злато на меѓународните пазари изнесуваше 1 172 УСА долари.

Цената на еден Републички златник во Капаличаршија се движеше околу 672 турски лири.


Тагови:

Слични вести