404 милиони долари од продажба на накит

Турција во првите 5 месеци од годинава оствари рекордна продажба на накит во Иран

320332
404 милиони долари од продажба на накит

Доколку продолжи досегашниот тренд на извоз на скапоцени камења и накит од Турција во Иран експертите прогнозираат дека годинава ќе се постигне вистински рекорд во овој мошне профитабилен сектор .

Само за илустрацијата да кажеме дека само во мај годинава во Иран биле извезени скапоцени камења и скапоцен накит во вредност од 193,7 милиони долари, додека само во првите 5 месеци од годинава скапоцен накит од 404 милиони долари.


Тагови:

Слични вести