Нова цел на турската економија, Африка и Евроазија

Според 4 годишниот стратегиски план на министерството Африка и земјите од Евроазија се утврдуваат како главни бази на индустрискиот сектор

274683
Нова цел на турската економија, Африка и Евроазија

Mинистерот за економија Нихат Зејбекчи истакна дека според 4 годишниот стратегиски план на министерството Африка и земјите од Евроазија се утврдуваат како главни бази на индустрискиот сектор .

Од друга страна позитивниот приод на европските земји во правец на обновување на договорот за Царинска унија со Турција значи импулс повеќе за успешна реализација на стратегиските цели на индустрискиот сектор во следниот период, додава министерот Зејбекчи.


Тагови:

Слични вести