Индексот 100 на Берзата Истанбул денот го затвори со пораст од 1

Вредноста на акциите се зголеми за 2,11 насто

248951
Индексот 100 на Берзата Истанбул денот го затвори со пораст од 1

Индексот 100 на Берзата Истанбул денот го затвори со пораст од 1 770 поени и 85 551 поени

Вредноста на акциите се зголеми за 2,11 насто.

Вредноста на еден УСА долар на слободниот пазар се движеше околу 2 лири 73 куруши, а едно евро 2 лири 95 куруши.

Сложената каматна стапка на пазарот на обврзници и меници се движеше околу 10,27 насто.

Цената на една унца злато на пазарот се движеше околу 1 178 долари.

Еден Републички златник во Капаличаршија се продаваше по цена од 691 турска лира.


Тагови:

Слични вести