Индексот 100 на Берзата Истанбул денот го започна со 84 277 поен

Вредноста на акциите на берзата добија на вредност од околу 2,39 насто

245044
Индексот 100 на Берзата Истанбул денот го започна со 84 277 поен

Индексот 100 на Берзата Истанбул денот го започна со 84 277 поени

Вчерашниот ден Индексот 100 на Берзата Истанбул го заврши со пораст од 975 поени и 84 277 поени.

Вредноста на акциите на берзата добија на вредност од околу 2,39 насто.

Цената на еден УСА долар на слободниот пазар се движеше околу 2 турски лири 68 куруши, а едно евро 2 лири 88 куруши.

Сложената каматна стапка на пазарот на обврзници и меници се движеше околу 9,82 насто.

 


Тагови:

Слични вести