Индексот 100 на Берзата Истанбул неделава ја започна со 80 894 п

Вредноста на акциите изгубија на вредност за 0,72 насто

286923
Индексот 100 на Берзата Истанбул неделава ја започна со 80 894 п

Индексот 100 на Берзата Истанбул минатата недела во петок ја заврши со пад од 588 поени.

Вредноста на акциите изгубија на вредност за 0,72 насто.

Вредноста на еден УСА долар на слободниот пазар изнесува 2 турски лири 60 куруши, а едно евро се продава за 2 лири и 83 куруши.

Сложената камата на индексот на обврзниците на пазарот на обврзници и меници се движи околу 8,77 насто.


Тагови:

Слични вести