Треба да се огледаме на Турција

Турција треба да се земе како пример на земја која целосно го отплати долгот кон Меѓународниот монетарен фонд

282378
Треба да се огледаме на Турција

Министерката за финансии на Украина Натали Јарешко на конференција во Лондон рече дека Турција треба да се земе како пример на земја која целосно го отплати долгот кон Меѓународниот монетарен фонд.

Турција додаде Јарешко минатата недела и додели кредит од 50 милиони долари на Украина, освен тоа обезбеди 10 милиони долари на име хуманитарна помош на Украина. Со Турција имаме одлична соработка на сите полиња.

Претседателите Порошенко и Ердоган минатата недела во Киев реализираа многу плодни разговори, што претставува само почеток.

Освен тоа делиме заедничко мислење за поддршка на Кримските Татари додаде Јарешко.


Тагови:

Слични вести