Првата сеанса на берзата заврши со пораст од 571 поени

Вредноста на акциите на првата сеанса се зголемија за 0,69 насто

280945
Првата сеанса на берзата заврши со пораст од 571 поени

Првата сеанса на берзата заврши со раст на Индексот 100 на Берзата Истанбул за 571 поени и достигна 82 603 поени.

Вредноста на акциите на првата сеанса се зголемија за 0,69 насто.

Вредноста на еден УСА долар на слободниот пазар изнесува 2 турски лири 56 куруши, а едно евро се продава за 2 лири и 80 куруши.

Сложената камата на индексот на обврзниците на пазарот на обврзници и меници се движи околу 8,49 насто.

Вредноста на една унца на злато на меѓународните пазари изнесува 1 193 долари.

Еден Републички златник во Капаличаршија се продава по цена од 657 турски лири.


Тагови:

Слични вести