Усвоен буџетот на РТ за 2015

Критиките и предлозите за време на дискусиите околу буџетот ќе бидат од голема корист

157366
Усвоен буџетот на РТ за 2015

Предлог законот за централниот буџет на Турција за 2015 беше усвоен на седницата на генералното заседание на собранието со 297 гласови, додека 145 пратеници против.

Според усвоениот буџет за 2015 година, приходите се очекуваат да изнесуваат околу 520,450 милијарди турски лири, а расходите 499,50 турски лири.

Потпретседателот на Вадата Али Бабаџан во говорот што го одржа по усвојувањето на буџетот рече дека критиките и предлозите за време на дискусиите околу буџетот ќе бидат од голема корист.
Потпретседателот на Владата Бабаџан посака новиот буџет да биде аирлија не само за Турција, туку за сите земји кои ја подржуваат Турција.
По завршувањето на дискусиите и усвојувањето на буџетот, Собранието замина на одмор до 6-ти јануари 2015 година.


Тагови:

Слични вести