Светскиот економски форум во Истанбул

Форумот се одржува на тема “ Пронаоѓање нови извори за идниот регионален развој“.

141941
Светскиот економски форум во Истанбул

Во Истанбул започна специјалниот состанок на Светскиот економски форум

Форумот се одржува на тема “ Пронаоѓање нови извори за идниот регионален развој“.

Форумот на свечен начин ќе го отвори претседателот Реџеп Тајип Ердоган.

Форумот ќе трае 2 дена а на истиот учество најавија околу 600 учесници на високо ниво од над 70 земји меѓу кои и Хозе Барозо претседател на Европската комисија.

На крајот од работењето на Форумот на учесниците ќе им се обрати премиерот Ахмет Давутоглу.

Форумот има големо значење за Турција од аспект на пронаоѓање нови извори за идниот развој на земјата и пошироко на регионот, размена на знаења и искуства и активирање на мерките за регионален, мир ,соработка и просперитет.


Тагови:

Слични вести