Aмериканска трговска делегација во посета на Турција

На 30 овој месец во Турција ќе допатува американска трговска делегација предводена од страна на државниот секретар Пени Прицкер

137043
Aмериканска трговска делегација во посета на Турција

Делегација составена претежно од бизнисмени ќе има средби со претставниците на турските власти и приватниот сектор. После враќањето во САД делегацијата ќе подготви извештај за претседателот Барак Обама.

Членот на делегацијата на државниот секретар за трговија Пени Прицкер воено потсекретар на секретаријатот за трговија на САД Стивен Селиг по тој повод изјави на конференција за печатот во Вашингтон дека целта на посетата на Турција е изнаоѓање можности за американските компании за извоз и инвестирање во Турција.

Селиг додаде дека САД им придаваат особено значење на стратегиската економска и трговска соработка меѓу САД и Турција, како и на бизнис климата во Турција.

 


Тагови:

Слични вести