Свечено отворен меѓународниот саем Измир 2014

Годинава на интернационалниот саем во Измир кој што се приредува по 83 пат учествуваат 132 компании од 67 земји

110161
Свечено отворен меѓународниот саем Измир 2014

На саемот за прв пат учествува братски Туркменистан така што штандовите на оваа земја беа во фокусот на интересирањето на дента на свеченото отворање.

Претседателот на турско-туркменскиот деловен совет Сефа Ѓомдениз изјави дека целта на поканата до братски Туркменистан беше да односите меѓу двете братски и пријателски земји и народи уште повеќе да се зајакнат.
На саемот големо интересирање привлекуваат сувенирите изработени од природни материјали, теписи и килими од рачна изработка.

Инаку годинава на интернационалниот саем во Измир кој што се приредува по 83 пат учествуваат 132 компании од 67 земји. 83, измирски интернационален саем ќе боде отворен до 7 септември во недела.


Тагови:

Слични вести