Однесувањето на дел од странските медиуми на 15 јули беше се освен објективно информирање

Однесувањето на дел од странските медиуми на 15 јули дента на неуспешно изведениот обид за воен удар од страна на терористичката организација Фето/ПДЈ беше, дословно речено за секоја осуда.

538088
Однесувањето на дел од странските медиуми на 15 јули беше се освен објективно информирање

Однесувањето на дел од странските медиуми на 15 јули дента на неуспешно изведениот обид за воен удар од страна на терористичката организација Фето/ПДЈ беше, дословно речено за секоја осуда.

Овие медиуми во своите извештаи ноќта на 15 јули емитувани од Истанбул и Анкара обидот за воен удар го изговараа со стишен тон, додека откога бунтот беше одбиен пренесуваа дека наворно претседателот Реџеп Тајип Ердоган и владата ќе ја искористуваат ситуацијата за автократно владеење и тоа не водејќи сметка за бомбардирањето на парламентот,претседателскиот дворец, дирекцијата на полициската управа и генералштабот.

Ете токму во тие моменти се појави загриженоста кај нас за фер и непристрасно информирање од страна на овие медиуми.

Народот излезе на улица и ги одби пучистите.

Дивеењето на терористите облечени во воени униформи, преку дел од светските медиуми беше прикажано како граѓанска војна во нашата земја.

За живиот ѕид што се испречи пред текновите се велеше дека се убиваат брат со брат.

Како да униформираните терористи кои што се прикажуваа како војници од страна на овие медиуми ,не фрлаа бомби над голоракиот народ, туку како да фрлаа демократија.

Народот и државата со заеднички сили застана на патот на овие предавници.Слични вести