Терористите на ПКК/ЈПГ ги доведоа во неупотреблива состојба црквите, болниците и училиштата
При превртување на траект во Гана животот го загубија најмалку 14 лица
Турција од извозот на лешници заработи 1 милијарда 578 милиони долари
Во воздушни напади на руските воени авиони во подрачјето на градот Идлиб загинаа тројца цивили
Турската мечувалка Нисанур Ербил освои сребрен медал на Светскиот куп за јуниорки
Во областа Хафтанин на северот на Ирак се неутрализирани 5 терористи на ПКК
Во областа Гара на северот на Ирак се неутрализирани 6 терористи на ПКК
Турција досега од Истанбулскиот аеродром депортира во нивните земји 12 странски терористички борци
Во операцијата Извор на мирот во Сирија досега се уништени 988 рачни експлозиви и 442 мини
Турција е значајна туристичка дестинација и бројот на туристи оваа година ќе изнесува над 50 милиони
Регион
Турција
Свет
Економија
Култура и уметност
Здравје, наука и технологија
Спорт
Програми