İlhamın layihəsi Türkiyədə davam edir

İlham Mirzəyevin TRT/Azerbaycan saytına eksklüziv müsahibəsi.

1707286
İlhamın layihəsi Türkiyədə davam edir
İlham-1

Azərbaycanın tanınmış teleaparıcısı, pisxologiya üzrə fəlsəfə dokdoru, dosent, "Tale yolları" ilə ürəklərə yol tapan İlham Mirzəyev müəllifi olduģu bu məhşur layihəsini yenidən, amma bu dəfə Türkiyədə həyata keçirməyə start götürdü.

TRT/Azerbaycan saytına eksklüziv müsahibəsində İlham Mirzəyev dedi: "İnstagram", "Telegram", "Facebook" və "Youtube" kanallarımda Azərbaycanın tanınmış insanları ilə olan zəngin arxiv materiallarımı paylaşaraq yarımçıq qalan telelayihəmi Türkiyədən davam etdirəcəyimin müjdəsini verirəm". Azərbaycan teleməkanında 25 il boyu təqdim etdiyi duyğu dolu müsahibə proqramları ilə tanınan aparıcı tamaşaçıların sevimlisi idi. Psixologiyaya dair bir sıra kitablarin müəllifi olan İlham Mirzəyev həm də sözlərinə mahnilar bəstələnmiş nəğməkar şairdir. Teleaparıcının Azərbaycandakı layihəsinin Türkiyədəki davamı haqqında ölkənin TRT 1, TRT Avaz və bir sıra kanallarında xəbərlər verilib. İlham Mirzəyev sözügedən layihə ilə bağlı bunları da söylədi ki, "Bu dəfə tanınmış Azərbaycan sənətkarları ilə yanaşı, Türkiyə sənət dünyası insanlarını da işıqlandırmaq, iki ölkənin mədəni əlaqələrinə mən də öz töhfəmi vermək istəyirəm. Mədəni bir körpü olacaq bu telelayihə ilə həm də dəyərli elm, sənət və iş dünyası adamları qarşılıqlı olaraq Türkiyədən Azərbaycana, Azərbaycandan isə Türkiyəyə dəvət edəcəyik. Özbəkistan, Türkmənistan, Qazaxıstan, Qırğıstan, Tatarıstan sənətçiləri də var layihəmizdə. Məqsəd Türk dünyası mədəniyyət incilərini bu coğrafiyalarda qarşılıqlı tanıtmaq və sevdirməkdir".

Ünlü TV Sunucusunun Projesi Türkiye'de Devam Ediyor

Ünlü Azerbaycanlı TV sunucusu, Psikoloji alanında Doktor ve Doçentlik unvanı alan, "Kader Yolları" programı ile gönülleri fetheden İlham Mirzeyev, bu ünlü projeyi yeniden ama bu kez Türkiye'de uygulamaya başladı. İlham Mirzayev, …. verdiği özel röportajda şunları söyledi: Azerbaycan'ın ünlü isimleriyle ilgili zengin arşiv malzemelerimi “Instagram”, “Telegram”, “Facebook” ve YouTube kanallarımda paylaşarak, yarım kalan TV projeme Türkiye'den devam edeceğimin müjdesini veriyorum." 25 yıldır Azerbaycan televizyonunda yaptığı duygu dolu röportaj programlarıyla bilinen ünlü sunucu izleyicilerin favorisiydi. Psikoloji üzerine birçok kitabın yazarı olan İlham Mirzeyev aynı zamanda birçok şarkının da söz yazarıdır. TV sunucusunun Azerbaycan'daki projesinin Türkiye'deki devamına ilişkin bilgiler başta TRT 1, TRT Avaz olmak üzere birçok TV kanalında yer almıştır. İlham Mirzayev bahsi geçen projeye ilişkin "Bu kez ünlü Azerbaycanlı sanatçılarla birlikte Türkiye sanat dünyasının isimlerini de projeye dahil etmek ve iki ülke arasındaki kültürel bağlara katkıda bulunmak istiyorum. Kültür köprüsü olacak bu TV projesi ile karşılıklı olarak Türkiye'den Azerbaycan'a, Azerbaycan'dan Türkiye'ye değerli bilim, sanat ve iş adamlarını da davet edeceğiz. Projemizde Özbekistan, Türkmenistan, Kazakistan, Kırgızistan ve Tataristan'dan sanatçılar da yer alacaktır. Amaç; Türk dünyasının kültür incilerini bu coğrafyalarda karşılıklı şekilde tanıtmak ve sevdirmektir." şeklinde açıklamalarda bulundu.



Әlaqәli Xәbәrlәr