Protestat në Francë shtrihen në fusha të ndryshme, gjendja përkeqësohet

Në Francë, mbi 700 nxënës gjimnazi janë arrestuar gjatë protestave të zhvilluara në mbarë vendin për të protestuar politikat e arsimit të Presidentit, Emmanuel Macron dhe qeverisë së tij.

Sipas lajmeve të medias franceze, të bazuara në burimet e Ministrisë së Punëve të Brendshme, në ngjarjet që ndodhën gjatë protestave të zhvilluara dje në mbarë vendin kundër politikave të Macronit dhe qeverisë së tij për arsimin, u arrestuan mbi 700 gjimnazistë. Dje u ndërpre plotësisht ose pjesërisht mësimi në 280 gjimnaze.