• Video galeri

Dita botërore e kravatës

Në Kroaci është shënuar Dita Botërore e Kravatës. Kroatët pretendojnë se kravata rrjedh prej tyre dhe me të vërtetë ushtarët kroat gjatë shekullit të 17-të dalloheshin me këtë aksesorë në uniformat e tyre. Edhe fjala “kravatë” rrjedh nga fjala me prejardhje nga frëngjishtja.