Akuariumi i Gjenovës në Itali

I ndërtuar 25 vjet më parë nga arkitekti i njohur Renzo Piano, akuariumi i Gjenovës është akuariumi më i madh në Evropë. Akuariumi çdo vit vizitohet nga më shumë se një milionë njerëz, shumica familje me fëmijë. Akuariumi është një qendër shumë e rëndësishme për bërjen e kërkimeve mbi delfinët, por edhe një qendër trajnimi dhe argëtimi.