Zjarr provokues nga kufiri sirian, ushtria turke kundërpërgjigjet në moment

Njësitë e Forcave të Armatosura të Turqisë, në kuadër të rregullave të angazhimit, u kundërpërgjigjën në moment dhe neutralizuan terroristin që hapi zjarr ndaj Turqisë.

Zjarr provokues nga kufiri sirian, ushtria turke kundërpërgjigjet në moment

Neutralizohet terroristi që hapi zjarr provokues ndaj Turqisë.

Sipas informacioneve të marra nga burimet e sigurisë, një terrorist i organizatës separatiste terroriste YPG/PKK, hapi zjarr me armë të rëndë nga rajoni Rasulayn i Sirisë drejt nënprefekturës Xhejlanpënarë (Ceylanpınar) të Shanllëurfas (Şanlıurfa) në Turqi.

Njësitë e Forcave të Armatosura të Turqisë, në kuadër të rregullave të angazhimit, u kundërpërgjigjën në moment dhe neutralizuan terroristin në fjalë.

Pas kësaj u rritën masat e sigurisë në linjën kufitare.  

 


Lajme të ngjashme