Artileria turke neutralizon 30 terroristë në Afrin

Forcat e Armatosura Turke, përpara operacionit që po afron në zonën Afrin, që mbahet nën kontrollin e terroristëve të PKK/PYD, bën gjuajtje artilerie për të matur reagimin e objektivave në rajon.

Artileria turke neutralizon 30 terroristë në Afrin

Me të shtënat e artilerisë kundrejt zonës Afrin të Sirisë, janë neutralizuar 30 terroristë të PYD/YPG, zgjatim i organizatës terroriste separatiste PKK në rajon.

Forcat e Armatosura Turke, përpara operacionit që po afron në zonën Afrin, që mbahet nën kontrollin e terroristëve të PKK/PYD, bën gjuajtje artilerie për të matur reagimin e objektivave në rajon.

Nga postat kufitare (në Turqi) u goditën me gjuajtje artilerie objektivat terroriste në Afrin dhe përreth zonës.

Nga zjarri i obusëve u shkatërruan shumë objektiva të PYD/YPG.

Shpartallimi i terroristëve të mbetur nën zjarrin e intensifikues të obusëve ‘Furtuna’ u pasqyrua në bisedat me radiomarrës të terroristëve

Ndërkaq kanë përfunduar edhe përgatitjet e Ushtrisë së Lirë Siriane, që do të përbëjë fuqinë tokësore të operacionit në Afrin.

Mbi 20 mijë luftëtarë presin urdhër për të hyrë në Afrin.

 


Lajme të ngjashme