Neutralizohet prezenca e FETO-s në Sudan

Sipas lajmit të Agjencisë Turke të Lajmeve, Anadolli (AA) institucioni arsimor në provincën Nyala në Sudan, i lidhur me organizatën terroriste FETO, i është dhënë për menaxhim Fondacionit turk Maarif.

Neutralizohet prezenca e FETO-s në Sudan

Sipas lajmit të Agjencisë Turke të Lajmeve, Anadolli (AA) institucioni arsimor në provincën Nyala në Sudan, i lidhur me organizatën terroriste FETO, i është dhënë për menaxhim Fondacionit turk Maarif.

Marrëveshja për transferimin e institucioneve Fondacionit Maarif është nënshkruar dje në Hartum, ndërsa e firmosën drejtori i Fondacionit për rajonin e Sudanit, Omer Alcep, dhe përfaqësuesi i Ministrisë së Arsimit të Sudanit, El-Hadi Abdurrahman Ekber Abdullah.

Sipas marrëveshjes së nënshkruar, Fondacionit Maarif i janë dorëzuar tre objekte, përfshirë edhe institucionin arsimor.

Qeveria e Sudanit në maj të këtij viti Fondacionit Maarif i dorëzoi pesë shkolla dhe dy internate, ndërsa institucionet më parë ndërlidheshin me organizatën terroriste FETO. Me marrjen e institucioneve arsimore në Nyal, Fondacioni Maarif mori të gjitha institucionet e FETO-s në Sudan.

Alcep në një deklaratë për AA tha se të gjitha institucionet tani janë nën kontroll të Fondacionit, ndërsa në fokus të punës së tyre do të jetë cilësia e arsimit.Lajme të ngjashme