Lindja e Mesme nga Këndvështrimi i Turqisë- Idlibi pas procesit të Astana-s dhe strategjia e Turqisë

Lindja e Mesme nga Këndvështrimi i Turqisë- Idlibi pas procesit të Astana-s dhe strategjia e Turqisë

Në bisedimet e Astana-s, që arritën rezultat dhe përfunduan në 15 shtator u qartësua edhe më shumë bashkëpunimi në lidhje me sigurimin e rajonit jokonflitual. Rajonet jokonfliktuale përfshijnë 4 zona në Siri. Por në këtë mbledhje të Astana-s në qendër ishte Idlibi. Në krahasim me rajonet e tjera, në Idlib ka më shumë grupe dhe ekuilibrat ndërmjet tyre janë shumë të ndjeshme.