Agjenda Ballkanike- Përshkallëzimi përsëri i tensionit ndërmjet Kosovës dhe Serbisë

Agjenda Ballkanike- Përshkallëzimi përsëri i tensionit ndërmjet Kosovës dhe Serbisë

Edhe pse Serbia e sheh Kosovën si një shtet jo legjitim dhe të pa suksesshëm me presionet e Bashkimit Evropian detyrohet të normalizojë marrëdhëniet me Kosovën. Me marrëveshje të ndryshme, Bashkimi Evropian edhe mundohet të mbajë gjallë dialogun ndërmjet Beogradit dhe Prishtinës edhe ‘shpërblen’ Serbinë dhe Kosovën me sigurimin e progresit të procesit të anëtarësimit në BE.