Qyteti antik Assos

Qyteti antik Assos | Qyteti antik Assos daton nga periudha e shekullit të 6-të para erës sonë. Me kalimin e kohës qyteti është zhvilluar në drejtim të bregdetit ku banorët e tij në det hynin nga tarracat.

Qyteti antik Assos

Qyteti antik Assos daton nga periudha e shekullit të 6-të para erës sonë. Me kalimin e kohës qyteti është zhvilluar në drejtim të bregdetit ku banorët e tij në det hynin nga tarracat. Pas hyrjes së qytetit nën sovranitetin e Osmanlinjve ai u zhvillua në brendësi dhe kështu u zhvillua edhe fshati Behramkale.  


Fjalët Kyçe: shkëmbinjtë magmatikë , Tempulli i Athenës , Çanakkale , Assos , qyteti antik