I pabazë dhe jorealist kërcënimi ndaj Turqisë për avionët F-35

Avioni Luftarak i Përbashkët, F-35 | Vazhdimi pa Turqinë i programit me kosto prej 400 miliardë dollarësh, për të cilin veçmas ka debate të mëdha në SHBA, supozohet se do të shtojë një ngarkesë prej 12 miliardë dollarësh për partnerët e tjerë. (AA)

Avioni Luftarak i Përbashkët, F-35

Nëse SHBA-ja ndal shitjet e avionit të gjeneratës së pestë, F-35, për Turqinë, apo nëse Turqia tërhiqet nga projekti, atëherë kjo gjë do të sjellë dëme me vlerë miliarda dollarë për Programin F-35, kostoja e të cilit është rreth 400 miliardë dollarë. (AA)


Fjalët Kyçe: lajme shqip , trtshqip , trt shqip , SHBA , Turqi , Avioni Luftarak i Përbashkët , Forcat Ajrore të Turqisë , Forcat e Armatosura të Turqisë , F-35A , F-35 , avion luftarak , Lockheed Martin