Jerusalemi, çështje e pazgjidhur prej një shekulli

Konflikti izraelito-palestinez | Organizata për Arsim, Shkencë dhe Kulturë e OKB-së (UNESCO) adoptoi më 18 tetor 2016 një rezolutë, përmes së cilës bëri me dije se Kompleksi al-Aksa në Jerusalem nuk ka lidhje me judaizmin. Ndërsa Këshilli i Sigurimit të OKB-së, përmes një rezolute më datë 23 dhjetor 2016, kërkoi që Izraeli t'u japë fund "menjëherë dhe tërësisht" të gjitha aktiviteteve të paligjshme kolonizuese në Jerusalemin Lindor të okupuar dhe territoret e tjera palestineze. (Grafiku: Murat Usubaliev - Agjencia Anadolli)

Konflikti izraelito-palestinez

Pas raportimeve për planin e Presidentit të Shteteve të Bashkuara të Amerikës, Donald Trump, për njohjen e Jerusalemit si kryeqytet të Izraelit dhe zhvendosjen e ambasadës nga Tel-Avivi në këtë qytet të shenjtë, në agjendën botërore u ngrit sërish problemi mes Palestinës dhe Izraelit, i cili në vitin 1980 e shpalli Jerusalemin si "kryeqytet të përhershëm". (Grafiku: Murat Usubaliev - Agjencia Anadolli)


Fjalët Kyçe: konflikti izraelito-palestinez , Donald Trump , statusi i Jerusalemit