10 vitet e para të Kosovës së pavarur

Kosova e Pavarur | Më 17 shkurt Kosova shënoi jubileun e pavarësisë së saj.

Kosova e Pavarur

Kosova e ka shpallur pavarësinë nga Serbia më 17 shkurt 2018, duke qenë edhe shteti më i ri i Evropës. Gjurmët e luftës kanë pothuajse janë fshirë, vetëm se vendin e presin sfida të tjera si forcimi i institucioneve shtetërore, anëtarësimi në OKB dhe organizma të rëndësishme ndërkombëtare dhe rajonale dhe rritja e nivelit ekonomik. (Grafiku është përgatitur nga Anadolu Agency-AA)


Fjalët Kyçe: pavarësia e Kosovës , jubileu i pavarësisë , njohja e Kosovës