Kapadokia – Magjia turke dhe italiane në afresket mijëvjeçare të Kishës Tokali

Pikturat murale të Kishës Tokali në Kapadokia, ndërtuar në fillim të shekullit 10. me gdhendjen e një masivi shkëmbor prej shtufi, po restaurohen nga ekspertë turq dhe italianë duke përdorur kimikate dhe ngjyra speciale...

Kapadokia – Magjia turke dhe italiane në afresket mijëvjeçare të Kishës Tokali

Pikturat murale të Kishës Tokali në Kapadokia, ndërtuar në fillim të shekullit 10. me gdhendjen e një masivi shkëmbor prej shtufi, po restaurohen nga ekspertë turq dhe italianë duke përdorur kimikate dhe ngjyra speciale.

Krahas afreskeve që pasqyrojnë fragmente nga jeta e Hz. Isait (Krishti) prej lindjes deri në kryqëzimin e tij (sipas besimit të krishterë), në Kishën Tokali ka edhe shumë piktura murale të tjera me famë botërore si “Udhëtimi për në Betlehem”, “Arratisja drejt Egjiptit”, “Vrasja e Zaharias”, “Takimi i Krishtit me Gjon Pagëzorin”, “Emërimi i Apostujve”, “Ringjallja e Llazarit”, “Darka e Fundit” dhe “Shëlbumi” (Ngjitja e Krishtit në Qiell).Lajme të ngjashme