Irani do ti kthej Turqisë kambanën 629 vjeçare

Irani deklaroi se, kambanën 629 vjeçare, që ekspozohet në këtë vend, do t’ia kthejë kishës Shën Maria “Aziz Meryem” në rrethin Van të Turqisë.

Irani do ti kthej Turqisë kambanën 629 vjeçare

Irani deklaroi se, kambanën 629 vjeçare, që ekspozohet në këtë vend, do t’ia kthejë kishës Shën Maria “Aziz Meryem” në rrethin Van të Turqisë.

Kambana që iu dhurua kishës Shën Maria në vitin 1388 ndërsa sot ekspozohet në Muzeun e Antropologjisë në qytetin Urumije në qendër të krahinës së Azerbajxhanit Perëndimor në Iran.

Zëvendëskryetari i Institucionit të Trashëgimisë Kulturore, Arteve Artizanale dhe Turizmit të Iranit, Mir Hadi Kara Seyit Rumyani, gjatë vizitës në Muzeun e Urumiye-s tha se veprën do ta kthejnë aty ku ajo përket, pra në Van të Turqisë.Lajme të ngjashme