Turqia prodhon aparatin që përcakton substancat kancerogjene në ushqime

Turqia vazhdon të punojë për sigurinë ushqimore dhe punon për një kontroll të vazhdueshëm të produkteve të prodhuar në vend ashtu edhe ato jashtë vendit të cilat hyjnë nëpërmjet importit.

Turqia prodhon aparatin që përcakton substancat kancerogjene në ushqime

Turqia vazhdon të punojë për sigurinë ushqimore dhe punon për një kontroll të vazhdueshëm të produkteve të prodhuar në vend ashtu edhe ato jashtë vendit të cilat hyjnë nëpërmjet importit.

Ministri i Industrisë dhe Teknologjisë, Mustafa Varank bëri të ditur se Këshilli i Kërkimeve Shkencore dhe Teknologjike të Turqisë (TUBITAK) ka prodhuar dhe bërë vendor me emrin “AFLAMAM” një pajisje kontrolli ushqimor, që teston nëse produktet e sjella nga jashtë shtetit përmbajnë apo jo substanca kancerogjene.Lajme të ngjashme