Dita Botërore e Kafshëve, ndërgjegjësim për shfrytëzimin pa kriter të botës shtazore

Data 4 tetor ka për qëllim ndërgjegjësimin e njerëzve për shfrytëzimin pa kriter, që i bëhet botës shtazore, por edhe që të nxisë organet shtetërore të respektojnë dispozitat ligjore, që kujdesen për mbrojtjen e kafshëve...

Dita Botërore e Kafshëve, ndërgjegjësim për shfrytëzimin pa kriter të botës shtazore

Sot shënohet Dita Botërore e Kafshëve. Data 4 tetor ka për qëllim ndërgjegjësimin e njerëzve për shfrytëzimin pa kriter, që i bëhet botës shtazore, por edhe që të nxisë organet shtetërore të respektojnë dispozitat ligjore, që kujdesen për mbrojtjen e kafshëve.

Sipas të dhënave të Unionit Botëror për Mbrojtjen e Natyrës, 21 për qind e të gjitha llojeve të gjitarëve të njohur janë të rrezikuar, 30 për qind e ujorëve, 12 për qind e shpendëve, 28 për qind e zvarranikëve, 37 për qind e peshqve dhe 35 për qind e jokurrizorëve.

Dita Botërore e Kafshëve është shpallur në Firence, në vitin 1931.Lajme të ngjashme