Hungari - Bomba 100 kg e Luftës së Dytë Botërore shkaktare e evakuimit të lagjes

Gjatë punimeve ndërtimore në kryeqytetin e Hungarisë, Budapest, u gjet një bombë 100 kg e mbetur nga Lufta e Dytë Botërore.

Hungari - Bomba 100 kg e Luftës së Dytë Botërore shkaktare e evakuimit të lagjes

Gjatë punimeve ndërtimore në kryeqytetin e Hungarisë, Budapest, u gjet një bombë 100 kg e mbetur nga Lufta e Dytë Botërore.

Në një deklaratë të përgjegjëses për media të Ministrisë së Mbrojtjes së Hungarisë, Zita Markovics, për Agjencinë e Lajmeve e Hungarisë (MTI) thuhet se në gërmimet e realizuara në rajonin e parë në Budapest është gjetur një bombë 100 kg, prodhim rus.

Markovics njofton se për çaktivizimin e bombës janë evakuuar ndërtesat e shkollat në rajon dhe se bomba do të dërgohet në njësitë përkatëse të Ministrisë së Mbrojtjes. Lajme të ngjashme