Ja si mund të merrni 100% të hekurit nga perimet

Nëse jeni vegjetarianë apo jeni më pro dietës me pak mish, duhet të siguroheni patjetër të merrni sa më shumë hekur nga produktet bimore.

Ja si mund të merrni 100% të hekurit nga perimet

Sipas Institutit Kombëtar të Shëndetit, të rriturit duhet të marrin çdo ditë 8-27 mg të hekurit, ku tek të moshuarit, gratë shtatzëna dhe ato që ushqejnë fëmijën me gji doza duhet të jetë më e lartë.

Edhe pse mishi është burimi kryesor i hekurit, ka edhe produkte të tjera bimore që kanë përmbajtje të njëjtë të kësaj lënde ushqyese. Prandaj, nëse nuk e keni ndërmend të hiqni dorë nga dieta vegjetarianë, duhet t’i konsumoni patjetër këto ushqime.

Spinaq

Perimet e gjelbra, sidomos spinaqi, sigurojnë një sasi të lartë të hekurit. 3 kupa me hekur përmbajnë rreth 18 mg hekur – më shumë se 8 gramë biftek. Mund të merrni dozën e rekomanduar çdo ditë të hekurit duke ngrënë vetëm një sallatë me spinaq.Lajme të ngjashme